Romanje na Gospo Sveto- Avstrijsko Koroška

Opis programa

 V jutranjih urah se odpravimo iz Laškega, mimo Celja, Žalca proti severu do Dravograda in naprej do Avstrije. Prispeli bomo do gosposvetskega polja, kjer je nekoč stal Krnski grad. Tukaj še vedno stoji Vojvodinski prestol, kjer je karantanski knez podeljeval fevde. Prestol oz. njegove ostanke si bomo ogledali in se podali dalje, do najstarejše cerkve, ki je bila zgrajena na slovenskem narodnostnem ozemlju in je bila zgrajena v 15. Stoletju. Cerkev stoji na kraju, kjer je bila še v 19. stoletju narodnostna meja. Na območju Gospe Svete je živelo slovansko prebivalstvo, zaradi delovanja nemškega prebivalstva in germanizacije pa se je po tem času narodnostna meja premaknila južno od Celovca. Slovensko bogoslužje pri Gospe Sveti je razen občasno za organizirana romanja prenehalo po koroškem plebiscitu leta 1920. Ogledali si bomo cerkev in okolico, kdor pa bo želel se bo lahko pridružil pri maši. Po obredu se bomo odpeljali do glavnega mesta Avstrijske Koroške Celovca, kjer se bomo na hitro sprehodili po središču mesta in si ogledali Deželno hišo, Gledališče, Stari trg, Novi trg, Zmajev vodnjak, kip cesarice Marije Terezije,… Čas za kakšno kavico. Popoldan se bomo odpravili proti Sloveniji, kjer si bomo privoščili na poti še okusno kosilo. Vseskozi pa vas bo zabaval še naš harmonikar. Prihod domov v večernih urah.


 


 


CENA: 36€ (za najmanj 45 prijavljenih); 40€ (za najmanj 35 prijavljenih)

Termini: 15.08.2020

Cena: od 36.00 €

Pošljite povpraševanje

 

Cena vključuje

  • prevoz z turističnim avtobusom z vsemi pristojbinami
  • slovensko vodenje
  • harmonikar
  • zunanji ogledi po programu
  • pozno kosilo
  • organizacija in izvedba izleta

 

Doplačila

Mi o sebi

Podjetje M&M Tours, Mitja Moškotevc s.p. je bilo ustanovljeno leta 2007, ko se je lastnik podjetja odločil, da po dolgoletnih izkušnjah v prevozništvu, stopi na samostojno pot.

Opravljamo linijske avtobusne prevoze ter turistične prevoze po Sloveniji in tujini. Na željo mnogih posameznikov in skupin smo v letu 2013 odprli turistično agencijo, kjer skrbno pripravimo ponudbo za vaš prosti čas.

 

PRI NAS LAHKO SKLENETE CORIS ZAVAROVANJE! 

 

Drugi o nas

Lepa hvala za odlično organizacijo izleta OBIRANJE MANDARIN 25.-27.10. Bila sem prvič z vami in bilo mi je zelo lepo. Posebej moram pohvaliti vodičko in animatorja na 3. avtobusu. Še enkrat hvala. Še bom potovala z vami.
Zdenka iz Štor

Zdenka iz Štor

Potovanje z vami v mandarine je bilo super, že dolgo se z možem nisva imela tako luštno. Kar tako naprej.
Lep in prisrčen pozdrav vsem vam,ki ste vse to organizirali...se enkrat hvala.

Jerica, Laško

Pozdravljeni,

v vaši prijetni družbi sem preživela čudovit podaljšan vikend. Bilo je nepozabno, animatorji duhoviti, zanimiva darila, prijetni potniki.
Hvala za vaš trud in organizacijo.
Prijatelji, sodelavci, sorodniki se sladkajo z sočnimi mandarinami. Bom pa skuhala tudi kak kozarček marmelade.
Hvala in vse dobro.
Vaša hvaležna potnica Magda Klopčič iz Trbovelj

Magda,Trbovelje

Lepo pozdravljeni

Lepo bi se zahvalila v imenu mojih prijavljenih za čudovite prvomajske praznike, ki smo jih preživeli v Poreču. Najprej bi pohvalila agencijo za korekten odnos in ugodno ceno . Prisrčna zahvala gre g.
Zlatkotu, ki nas je res zabaval do maksimuma. Hrana v hotelu, ni da ni več kot odlično. Zahvala tudi šoferju za srečno vožnjo.
Še enkrat prisrčna hvala vsem.

Hvaležne potnice
Prijazen pozdrav

Ivana,

Spostovani!
Se vedno sem pod vtisi izleta OBIRANJE MANDARIN. Bilo je kvalitetno in odlicno organizirano !
Sedanje ponudbe vasih dogodivscin imam, bi vas pa prosila, ce slucajno posiljate novice po elektron.posti, me dajte zraven na seznam. Da se prijavimo na vesele muzikante. Lep pozdrav in hvala !
Super ekipa ste!!!
Brigita

Brigita iz Šentjurja