Samostan Kostanjevica in polja sivke na Krasu

Opis programa

SAMOSTAN KOSTANJEVICA IN POLJA SIVKE NA KRASU

12.06.2021

V jutranjih urah se bomo odpravili iz Laškega, proti Celju in proti Krasu. Prvi postanek bomo naredili v Novi Gorici, kjer si bomo ogledali Frančiškanski samostan Kostanjevica. Ogledali so bomo cerkev in grobnico Burbonov, kjer hranijo posmrtne ostanke zadnjih članov francoske kraljeve rodbine Burbonov, nato pa se bomo sprehodili še čez rožni vrt burbonk, ki je znan po največji zbirki vrtnic burbonk v Evropi in na svetu.  Na koncu si ogledamo še Škrabčevo knjižico, nato pa se odpravimo do Štanjela, kjer bomo obiskali pršutarno. Brez terana in pršuta na Krasu pač ne gre! Okušali bomo njihove dobrote in teran ali domač naravni sok. Pot nas bo dalje vodila do prvih in enega največjih pridelovalcev sivke na Krasu. Najprej nas bodo pogostili s pijačo na osnovi sivke na tipičnem kraškem borjaču, nato pa nam bodo na kratko predstavili zgodovino pridelave sivke na Krasu. Da bo vse skupaj bolj razumljivo, si bomo seveda ogledali še polja sivke, sušilnico in destilarno. Spoznali bomo proces destilacije in se hkrati spoznali tudi z eteričnimi olji in hidrolati. Sledi še degustacija domačih likerjev in kratek ogled prenovljene tipične kraške domačije.  Na domačiji boste lahko kupili končne izdelke iz sivke, kozmetiko Krasna in ekološke detergente Florian. Sledi pozno kosilo in povratek domov v večernih urah.

CENA: 62€ (pri najmanj 40 prijavljenih)

69€ (pri najmanj 30 prijavljenih)


Termini: 12.06.2021

Cena: od 62.00 €

Pošljite povpraševanje

 

Cena vključuje

  • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
  • vodnik,
  • vstopnica in vodenje v samostanu Kostanjevica,
  • degustacija pršuta in terana,
  • ogled polj sivke in prikaz pridelave izdelkov,
  • ogled tipične kraške domačije,
  • kosilo,
  • organizacija in izvedba izleta

 

Doplačila

Mi o sebi

Podjetje M&M Tours, Mitja Moškotevc s.p. je bilo ustanovljeno leta 2007, ko se je lastnik podjetja odločil, da po dolgoletnih izkušnjah v prevozništvu, stopi na samostojno pot.

Opravljamo linijske avtobusne prevoze ter turistične prevoze po Sloveniji in tujini. Na željo mnogih posameznikov in skupin smo v letu 2013 odprli turistično agencijo, kjer skrbno pripravimo ponudbo za vaš prosti čas.

 

PRI NAS LAHKO SKLENETE CORIS ZAVAROVANJE! 

 

Drugi o nas

S turistično agencijo M&M Tours sem potovala prvič. Potovala sem že z marsikatero agencijo, ampak takšna kot je M&M Tours je še nisem srečala.Toliko dobre volje,smeha, vicev,glasbe in še bi lahko naštevala.
Takšnih agencij nam primanjkuje in hvala Bogu da jo imamo.Nikoli še nisem doživela kaj takšnega.Ta izlet mi bo ostal nepozaben.Potovala bom od sedaj naprej vedno samo s to agencijo.
Nimam besed bilo je več kot enkratno.To moraš doživeti in se prepričati! Domov sem prišla druga oseba(polna energije in dobre volje)
Lepe s soncem obsijane pozdrave!

Metka, Žalec

Pozdravljeni...ta vikend sem prvič z vami potovala v nabirati mandarine...moram vam povedat da sva se z možem imela super, kljub temu da ne poslušam rada narodno zabavno muziko...pohvaliti moram vso vašo organizacijo, vodičko, res ste se zelo potrudili in komaj čakam drugo leto, da se vam spet pridruživa...
Bila sva na avtobusu št. 3 in spali smo v hotelu Sunce..Super hotel, prijazni natakarji, hrana zelo okusna,topla in lahko Si Vzel kolikor si želel, kar drugi pravijo da v drugem hotelu tega ni bilo...zato bi mogoče lahko razmislili, da v bodoče organizirate bivanje v hotelu Sunce...pa še to moram povedat...gospod ki je na našem avtobusu igral harmoniko,je res super dec...nasmejali smo se njegovim šalami...
Hvala vam še enkrat za lepo doživetje in le tako naprej
Mojca

Mojca


-Hvala za sprejem in čudovit izlet v mandarine krasno je bilo vse pohvale agenciji

-Super, sem in smo veseli da ste uživali

-Ja se vidimo na izletu z veselimi muzikanti da koristimo nagrado

Martina

Lepa hvala za odlično organizacijo izleta OBIRANJE MANDARIN 25.-27.10. Bila sem prvič z vami in bilo mi je zelo lepo. Posebej moram pohvaliti vodičko in animatorja na 3. avtobusu. Še enkrat hvala. Še bom potovala z vami.
Zdenka iz Štor

Zdenka iz Štor

Pozdravljeni,

v vaši prijetni družbi sem preživela čudovit podaljšan vikend. Bilo je nepozabno, animatorji duhoviti, zanimiva darila, prijetni potniki.
Hvala za vaš trud in organizacijo.
Prijatelji, sodelavci, sorodniki se sladkajo z sočnimi mandarinami. Bom pa skuhala tudi kak kozarček marmelade.
Hvala in vse dobro.
Vaša hvaležna potnica Magda Klopčič iz Trbovelj

Magda,Trbovelje