Koroška

Opis programa

KOROŠKA


26.06.2021


V jutranjih urah se bomo odpravili proti naši pokrajini koroške, z vmesnim postankom na poti za kavico. Naš prvi ogled bo podzemlje jame Pece, kjer se bomo s pravim rudarskim vlakom, opremljeni v rudarsko opremo odpeljali do osrčja rudnika. Ob spremstvu izkušenega vodnika se bomo podali po turistični poti,kjer nam bodo predstavili zgodovino rudarjenja in s pomočjo razstavljenih eksponatov bomo doživeli pravi »knapovski šiht«. Ogledali si bomo muzej Mežica, ki je znan po bogati zbirki mineralov, rudnin, fotografij ter rudarskega stanovanja, kjer bomo spoznali, kako so včasih živeli »knapi«.

Pot nas bo nato zapeljala v Splavarski pristan, kjer bomo v objemu narave nadaljevali s plovbo po reki Dravi. Ob spremljavi stare flosarske harmonike in ljudskih pesmi si bomo ogledali mojstra pri tesanju lesa, doživeli bomo, kako so splavarili nekoč, imeli bomo tradicionalno flosarsko kosilo na žlico, za konec pa bo sledil pravi flosarski krst. Zapustili bomo Dravsko dolino in se podali v prestolnico koroške. Ogledali si bomo Medeni raj,kjer obujajo družinsko tradicijo medičarstva, lectarstva in svečarstva. Proti poznem popoldnevu, se bomo  za konec ustavili v okoliškem gostišču, kjer se bomo okrepčali na večerji in sledila bo vožnja proti domu.  


CENA: 69 € (pri najmanj 40 prijavljenih)


 


Termini: 26.06.2021

Cena: od 69.00 €

Pošljite povpraševanje

 

Cena vključuje

  • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
  • vodnik,
  • vstopnina in vodenje jame Pece,
  • ogled muzeja,
  • vstopnina splavarjenja,
  • ogled Medenega raja,
  • večerja,
  • organizacija in izvedba izleta.

 

Doplačila

  • Cena se lahko spremeni glede na število prijavljenih oseb.

Mi o sebi

Podjetje M&M Tours, Mitja Moškotevc s.p. je bilo ustanovljeno leta 2007, ko se je lastnik podjetja odločil, da po dolgoletnih izkušnjah v prevozništvu, stopi na samostojno pot.

Opravljamo linijske avtobusne prevoze ter turistične prevoze po Sloveniji in tujini. Na željo mnogih posameznikov in skupin smo v letu 2013 odprli turistično agencijo, kjer skrbno pripravimo ponudbo za vaš prosti čas.

 

PRI NAS LAHKO SKLENETE CORIS ZAVAROVANJE! 

 

Drugi o nas

Pozdravljeni,

v vaši prijetni družbi sem preživela čudovit podaljšan vikend. Bilo je nepozabno, animatorji duhoviti, zanimiva darila, prijetni potniki.
Hvala za vaš trud in organizacijo.
Prijatelji, sodelavci, sorodniki se sladkajo z sočnimi mandarinami. Bom pa skuhala tudi kak kozarček marmelade.
Hvala in vse dobro.
Vaša hvaležna potnica Magda Klopčič iz Trbovelj

Magda,Trbovelje

Pozdravljeni!
Pravkar smo se vrnili iz letošnjega obiranja mandarin. Še polna vtisov sva sklenila, da vam napiševa par besed. Z vami sva šla s priporočili prijateljev prvič. Kaj človek pričakuje od takšnega izleta, ki je v primerjavi z konkurenčnimi agencijami od 50-100 evrov cenejši? Nekaj osnovnega: prevoz, hotel z mimimalno oskrbo, še kaj malega zraven in to je v glavnem to. Po treh dneh druženja z vami lahko trdim povsem nasprotno. Kot prvo ste poskrbeli, da je vožnja z vašim odličnim osebjem (vodičko, »šefico«, zanesljivim in vedno dobrovoljnim šoferjem, pa seveda legendarnim Jožijem) kljub oprtimi koleni v prednji sedež minila vsaj pol hitreje, kot bi človek pričakoval. Hotel je res star 45 let, vendar čist, z zelo prijaznim osebjem, okusno in količinsko več kot zadovoljivo hrano. To pa je zame kot popotniku pomembno. Degustacije pršuta in vina tudi vemo kako izgledajo ponavadi. Rezina pršuta na kakšnem sodu in pol deci vina. V vaši režiji je bila to prava malica in preizkus uporabnosti vina pri večjih količinah. Še veliko pohval bi vam lahko navedel (muzikanti od doma, vožnje z ladjicami…), pa sem že tako dolg. Če zaključim, pohvale vsem, ki pripravite takšen izlet. Na vsakem koraku se vidi, da vam to ni le služba, temveč da v pripravo vložite tudi del svoje duše. To pa se ne da pokriti samo z denarjem. Ne obljubiva, da bova vse prihodnje izlete opravila pri vas, obljubiva pa, da bova prvo pregledala vaš program, če bo kaj od tega, kar bova iskala, našla pri vas. Še enkrat vsem hvala.
Lep pozdrav vsem

Marjan in Teja, čemšeniška partija

S turistično agencijo M&M Tours sem potovala prvič. Potovala sem že z marsikatero agencijo, ampak takšna kot je M&M Tours je še nisem srečala.Toliko dobre volje,smeha, vicev,glasbe in še bi lahko naštevala.
Takšnih agencij nam primanjkuje in hvala Bogu da jo imamo.Nikoli še nisem doživela kaj takšnega.Ta izlet mi bo ostal nepozaben.Potovala bom od sedaj naprej vedno samo s to agencijo.
Nimam besed bilo je več kot enkratno.To moraš doživeti in se prepričati! Domov sem prišla druga oseba(polna energije in dobre volje)
Lepe s soncem obsijane pozdrave!

Metka, Žalec

Lepo pozdravljeni

Lepo bi se zahvalila v imenu mojih prijavljenih za čudovite prvomajske praznike, ki smo jih preživeli v Poreču. Najprej bi pohvalila agencijo za korekten odnos in ugodno ceno . Prisrčna zahvala gre g.
Zlatkotu, ki nas je res zabaval do maksimuma. Hrana v hotelu, ni da ni več kot odlično. Zahvala tudi šoferju za srečno vožnjo.
Še enkrat prisrčna hvala vsem.

Hvaležne potnice
Prijazen pozdrav

Ivana,

Spostovani!
Se vedno sem pod vtisi izleta OBIRANJE MANDARIN. Bilo je kvalitetno in odlicno organizirano !
Sedanje ponudbe vasih dogodivscin imam, bi vas pa prosila, ce slucajno posiljate novice po elektron.posti, me dajte zraven na seznam. Da se prijavimo na vesele muzikante. Lep pozdrav in hvala !
Super ekipa ste!!!
Brigita

Brigita iz Šentjurja