Raziskovanje Prekmurja in polja sivke

Opis programa

RAZISKOVANJE PREKMURJA IN POLJA SIVKE

12.06.2021


V jutranjih urah se bomo odpravili iz Laškega, skozi Celje proti Prekmurju. Prvi postanek bomo naredili v Veržeju, kjer bomo spoznali čebelarstvo. Ogledali si bomo star čebelnjak, ki izvira iz konca 19. stoletja. V čebelnjaku si bomo ogledali točila za med, ročne kadilnike, stiskalnico za vosek, preko 300 let stari panj, razno literaturo o čebelarstvu, gobe za dimljenje čebel, modele za izdelovanje satnic in veliko drugih zanimivih čebelarskih pripomočkov. Sprehodili se bomo med urejenimi zeliščni vrtovi, ter medovitimi rastlinami, po končanem ogledu pa bomo spoznali številne čebelje proizvode, ki jih bo mogoče tudi degustirati in kupiti.  Pot bomo nadaljevali do reke Mure, kjer nam bomo v idiličnem okolju predstavili splavarjenje in brod, s katerim se bomo tudi peljali. Pot nas bo dalje vodila do nasada sivke in žajblja, s cca 18.000 sadikami, kjer si bomo najprej ogledali prikaz destilacije sivke in ločevanje eteričnega olja od hidrolata. Nato bomo uživali ob nasadu, kjer si boste lahko nabrali svoj šopek sivkinih cvetov, in se sprehodili do razgledne točke, od koder je čudovit razgled na celoten nasad in okolico z Mursko Soboto v ozadju ter povratek mimo starega Lukačevega mlina. Na domačiji boste lahko tudi kupili končne izdelke iz sivke. Da se bomo malo okrepčali, sledi kosilo, po kosilu pa ogled vinske fontane z degustacijo vin, kjer dobite tudi spominski kozarec. Pot nadaljujemo do znanega podjetja Ocean Orchids, kjer bomo pokukali v največji proizvodni rastlinjak orhidej v tem delu Evrope. Ogledali si bomo bujne eksotične rastline, ter skozi sprehod doživeli pravo izkušnjo tropskih in subtropskih predelov našega planeta. Tam je tudi prodajalna, kjer boste lahko kupili orhideje. Za konec, pa se bomo po vinski cesti podali do stolpa Vinarium Lendava, ki je visok 53,5m in ponuja prekrasen 360° pogled na barvito pokrajino, ki sega od Lendavskih goric, pa vse tja do porečja Mure, ki zajame prekrasen razgled na ravnice in gričevja Slovenije, Madržarske, Hrvaške in Avstrije. Na najvišjo razgledno točko se lahko povzpnete z dvigalom ali po 240 stopnicah in doživite vzpon na najlepšo razgledno točko daleč naokoli na najbolj pristen način. Sledi vožnja prot domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.CENA: 62€


Termini: 12.06.2021

Cena: 62.00 €

Pošljite povpraševanje

 

Cena vključuje

  • Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, vodnik, organizacija in izvedba izleta
  • Predstavitev čebelarstva in ogled muzeja
  • Vožnja z brodom, predstavitev o brodu
  • Ogled polja sivke in žajblja
  • Kosilo
  • Degustacija vina pri vinski fontani
  • Vstopnica v Tropski vrh in voden ogled
  • Vstopnica na stolp Vinarium

 

Doplačila

Mi o sebi

Podjetje M&M Tours, Mitja Moškotevc s.p. je bilo ustanovljeno leta 2007, ko se je lastnik podjetja odločil, da po dolgoletnih izkušnjah v prevozništvu, stopi na samostojno pot.

Opravljamo linijske avtobusne prevoze ter turistične prevoze po Sloveniji in tujini. Na željo mnogih posameznikov in skupin smo v letu 2013 odprli turistično agencijo, kjer skrbno pripravimo ponudbo za vaš prosti čas.

 

PRI NAS LAHKO SKLENETE CORIS ZAVAROVANJE! 

 

Drugi o nas

Lepo pozdravljeni

Lepo bi se zahvalila v imenu mojih prijavljenih za čudovite prvomajske praznike, ki smo jih preživeli v Poreču. Najprej bi pohvalila agencijo za korekten odnos in ugodno ceno . Prisrčna zahvala gre g.
Zlatkotu, ki nas je res zabaval do maksimuma. Hrana v hotelu, ni da ni več kot odlično. Zahvala tudi šoferju za srečno vožnjo.
Še enkrat prisrčna hvala vsem.

Hvaležne potnice
Prijazen pozdrav

Ivana,

Pozdravljeni,

v vaši prijetni družbi sem preživela čudovit podaljšan vikend. Bilo je nepozabno, animatorji duhoviti, zanimiva darila, prijetni potniki.
Hvala za vaš trud in organizacijo.
Prijatelji, sodelavci, sorodniki se sladkajo z sočnimi mandarinami. Bom pa skuhala tudi kak kozarček marmelade.
Hvala in vse dobro.
Vaša hvaležna potnica Magda Klopčič iz Trbovelj

Magda iz Trbovelj

Lepa hvala za odlično organizacijo izleta OBIRANJE MANDARIN 25.-27.10. Bila sem prvič z vami in bilo mi je zelo lepo. Posebej moram pohvaliti vodičko in animatorja na 3. avtobusu. Še enkrat hvala. Še bom potovala z vami.
Zdenka iz Štor

Zdenka iz Štor

Pozdravljeni,

v vaši prijetni družbi sem preživela čudovit podaljšan vikend. Bilo je nepozabno, animatorji duhoviti, zanimiva darila, prijetni potniki.
Hvala za vaš trud in organizacijo.
Prijatelji, sodelavci, sorodniki se sladkajo z sočnimi mandarinami. Bom pa skuhala tudi kak kozarček marmelade.
Hvala in vse dobro.
Vaša hvaležna potnica Magda Klopčič iz Trbovelj

Magda,Trbovelje

Spostovani!
Se vedno sem pod vtisi izleta OBIRANJE MANDARIN. Bilo je kvalitetno in odlicno organizirano !
Sedanje ponudbe vasih dogodivscin imam, bi vas pa prosila, ce slucajno posiljate novice po elektron.posti, me dajte zraven na seznam. Da se prijavimo na vesele muzikante. Lep pozdrav in hvala !
Super ekipa ste!!!
Brigita

Brigita iz Šentjurja